Vraag en antwoord:

 

 

Baanpermissie en Handicap 54 pas

Na het volgen van een cursus en behalen van het theorie examen ontvangt u meteen uw baanpermissie pas en kunt u de dag erna de golfbaan spelen. Daarna hoeft u alleen een Q kaart te lopen en deze te mailen naar ons en wij zetten de baanpermissie pas kosteloos om naar een handicap 54 pas.

 

 

Ngf regelexamen

Waar bestaat het ngf golf regelexamen uit? Als u zich aanmelden voor een cursus dan ontvangt u van ons de regelboeken in pdf. U kunt dan zelf de examens oefenen bovenaan website de vragen komen letterlijk terug bij het examen. Het examen bestaat uit 30 vragen waaronder 10 etiquette vragen, 19 vragen over de regels en 1 stableford vraag.

 

 

Ontvang ik altijd mijn baanpermissie pas

Na het volgen van de cursus kunt u meteen deelnemen aan het theorie examen als u geslaagd bent ontvangt u meteen uw baanpermissie pas van ons. Het duurt meestal 8 tot 10 dagen voordat u de pas binnen heeft. Ieder cursist ontvangt aan het einde van de cursus een voorlopig bewijs hiermee kunt u direct een rondje lopen op de baan.

 

 

Wat is GVB garantie?

Wat is GVB garantie? Gvb garantie betekend dat als u zakt voor uw theorie regelexamen. U kosteloos zoveel als u wilt herexamen mag doen totdat u het behaald heeft.

 

 

18 punten niet gehaald

Heel veel beginnende golfers hebben moeite om in een keer de 18 punten te halen voor handicap 54. Mocht het lopen van de Q kaart niet in een keer lukken dan is er niks aan de hand. U ontvangt van ons de baanpermissie pas waarmee u kunt spelen en kan dan zelf de q kaart lopen met een kennis of familie lid.

 

 

Wat leren voor theorie examen

Heeft u moeite met leren dan raden wij aan om de ngf golf start pakket aan te schaffen. Het pakket bestaat uit regelboeken en een dvd speciaal ontwikkeld door de ngf om u voor te bereiden op het theorie examen. U kunt via onze website direct de online examens oefenen.

 

 

Waar kan ik spelen met de baanpermissie

Door direct te spelen op de golfbaan wordt het golfen veel leuker en uitdagender. Met uw baanpermissie pas kunt u al op heel veel golfbanen spelen via de website waarkanikgolfen.nl vindt u een overzicht van de banen.

 

 

Q kaart 18 punten gelopen en nu

Goed om te horen dat u 18 punten gelopen heeft! Check of alles goed is ingevuld zoals: naam marker, ngf nummer marker en speler, score, datum en tijd, handtekeningen. Daarna hoeft u alleen een foto te maken van de voor en achterkant en te mailen naar info@mijngvb.nl. Wij zetten direct uw baanpermissie om naar een handicap 54 pas. Zo simpel is het!

 

 

Oefenen op de golfbaan?

U mag altijd oefenen op de golfbaan waar u de cursus gaat doen. Voordat u gaat spelen moet u wel greenfee betalen en een starttijd reserveren bij de caddymaster.

 

 

Mijn handicap 54 verlagen

Hoe kan ik mijn handicap 54 verlagen? Na ontvangst van uw handicap 54 pas kunt u inloggen in ons handicap systeem. U hoeft dan alleen maar de baan te kiezen score in te voeren en de kaart op te slaan. Wij verwerken dan de kaart en de handicap wordt aangepast. De q kaart kunt u dan zelf een jaar bewaren.

 

 

Heb ik golfschoenen nodig?

Wij proberen de cursus van Mijn GVB laagdrempelig te houden voor iedereen. Daarom hoeft u geen golfschoenen te dragen tijden het gvb cursus en gvb examen. Platte schoenen en gymschoenen zijn voldoende.

 

 

Handicap 36 Belgie

Om te kunnen golfen op de meeste golfbanen in Belgie heeft u minimaal een handicap 36 nodig. Om uw handicap 54 te verlagen kunt u zelf q kaarten lopen in Nederland of Belgie. U kunt dan zelf de q kaarten invoeren via ons systeem en wij passen uw handicap aan. Zodra uw handicap 36 gehaald heeft wordt uw handicap omgezet naar een Ega handicap.

 

 

Welke golf regelboeken heeft u nodig?

Welke golf regelboeken heeft u nodig?Regelboeken aanschaffen. Wij raden u aan om het NGF golf gvb startpakket aan te schaffen. De vragen tijdens het GVB examen komen letterlijk uit deze GVB Golf Boeken.

 

 

Registratie Baapermissie en Handicap 54

Elke golfer moet geregistreerd staan via een golfvereniging. Na het behalen van uw theorie examen en Q kaart melden wij u aan bij de ngf via ons systeem. De kosten hiervoor zijn 59 euro per jaar dit komt jaarlijks terug.

 

 

Wat zit bij de registratie?

U ontvangt binnen 8 tot 10 dagen uw baanpermissie of handicap 54 pas met een ngf nummer erop. Met dit nummer staat u bekend bij de golfbanen in Nederland en kunt u golfen. Bij de registratie zit een golfverzekering, golfblad van de ngf, handicapregistratie, greenfeekortingen en nog veel meer.

 

 

Hoe lang is handicap pas geldig

Uw handicap pas is een jaar geldig. Na betaling van uw jaarlijkse contributie ontvangt u elk jaar een nieuwe handicap pas.

 

 

Hoe lang theorie certificaat geldig

Hoe lang GVB theorie certificaat geldig Theorie is onbeperkt geldig! Na het behalen van het GVB theorie is het onbeperkt geldig. U moet wel zorgen dat u een kopie heeft van het schriftelijke deel en dat het ondertekend is door de examinator.

 

 

Moet ik golfles eerst nemen?

Het is zeker aan te raden om wat golflessen te nemen of eerst te oefenen. Bent u een beginnende golfer dan kunt u het beste kiezen voor de drie of 4 daagse cursus.

 

 

Golflessen Noordholland

Wij verzorgen golflessen in Noord Holland op onze locatie in Purmerend. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.

 

 

Golflessen Zuid Holland

Wij verzorgen golflessen in Zuid Holland op onze locatie in Purmerend. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.

 

 

Golflessen Groningen

Wij verzorgen golflessen in Groningen op onze locatie in St Nicolaasga. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.

 

 

Golflessen Friesland

Wij verzorgen golflessen in Friesland op onze locatie in St Nicolaasga. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.

 

 

Golflessen Brabant

Wij verzorgen golflessen in Brabant op onze locatie in Den Bosch. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.

 

 

Golflessen Utrecht

Wij verzorgen golflessen in Utrecht op onze locatie in Harderwold. U krijgt golfles van een erkende Pga Professional en aansluitend kunt u deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes q kaart lopen. U ontvangt altijd uw baanpermissie pas mocht het lopen van de Q kaart niet lukken. U kunt dan zelf met een vriend of familie lid die in het bezit zijn van minimaal handicap 54 de Q kaart lopen.